Bakkeveen

Bakkeveen, een ongewoon stukje Friesland. Dat is wat je vindt zodra je Bakkeveen googled. En eigenlijk is dit de enige juiste omschrijving. Los van, dat wij hier graag ‘het ongewoon mooiste stukje Friesland’ van zouden willen maken.

Bakkeveen ligt in de Friese Wouden in Zuidoost Friesland op het 3-provinciënpunt, grenzend aan Groningen en Drenthe. Waar Friesland bekend staat om het water en vlakke weides, is ons gebied een vreemde eend in de bijt. De Ikeleane ligt midden in de Friese Wouden, met oerbos, heide en zelfs duinen. Wij schurken tegen Nationaal Park Drents Friese Wold, en Drenthe liefhebbers zullen dan ook zeker e.e.a herkennen en verrast worden door de omgeving.

Het dorp Bakkeveen is een ideale uitvalsbasis om de prachtige omgeving te ontdekken. Er zijn vele wandel- en fietsroutes. Maar ook voor uitstapjes is het een perfecte plek. Een bezoek aan de grote of Friese 11-steden, de Waddeneilanden, of leuke parken met de kids, er is volop te beleven.

Vlooienmarkt Bakkeveen

De maandelijkse vlooienmarkt van Bakkeveen. Met minimaal 500 deelnemers is dit de grootste vlooienmarkt van Noord-Nederland en ondertussen een begrip in de wijde omtrek.

Zwembad Bakkeveen

Lekker plonsen of een baantje trekken? Dúndelle is een geliefd openlucht zwembad! Het bad is verwarmd, en heeft naast een 25 meter bad een ondiep bad voor kleinere kinderen. Het zwembad wordt omzoomd met een mooie ligweide. Lees meer…

Tip: Tourist info Bakkeveen

Graag informeren wij u over de omgeving, komt u gerust langs bij de receptie. Aanvullend wijzen wij u op het TIP Tourist Info kantoor in Bakkeveen.

Stichting Toeristische Belangen Oost-Opsterland
Foarwurkerwei 3a
9243 JZ  Bakkeveen

Meer info & openingstijden.